«Як не можна приступити до лікування очей, не думаючи про голову, або лікувати голову, не думаючи про весь організм, так і не можна лікувати тіло, не лікуючи душу.»

Сократ

Корисні властивості полуниці

7 June 2015
Корисні властивості полуниці

1. Це джерело антиоксидантів. Згідно з нещодавно проведеними тестами в списку фруктів, що містять антиоксиданти (серед яких також мандарини), полуниця займає четверте місце. Антиоксиданти захищають ваш організм від вільних радикалів, пов'язаних з віком і хворобами.
2. Це прекрасне джерело вітаміну С, який зміцнює судини, запобігає утворенню гематом і зміцнює надниркові залози вашого організму, яким потрібна більша кількість вітаміну С, ніж іншим органам чи залозам вашого організму. Вісім полуничок містять більше вітаміну C, ніж один апельсин.
3. Дослідження показали, що полуниця регулює вміст цукру в крові. При проведенні досліджень вживання чашки свіжих ягід щодня сприяло серйозному зниженню рівня цукру в крові.
4. Полуниця має протизапальні і болезаспокійливі властивості. За результатами досліджень були зроблені висновки про те, що вона знижує маркери запальної реакції (С-реактивного білка), для протизапальної дії потрібно вживати ягоди хоча б 3 рази на тиждень. Але, оскильки полуниця дуже смачна, для більшості людей це не проблема.
5. Це хороший засіб для профілактики серцевих хвороб і артриту.
6. У ягодах містяться антоціаніни, які стимулюють спалювання жиру, що накоплюється в організмі. Звіт, опублікований в одному з наукових журналів, свідчить про те, що тварини, яких посилено годували жирною їжею, знижували вагу. У звіті також зазначено, антоціаніни підвищують короткочасну пам'ять на 100% за 8 тижнів.
7. Полуниця має протиракові властивості. Флавоніди, що містяться в ній, допомагають організму втручатися в стадії розвитку ракових клітин, запобігаючи їх здатності розмножуватися.
8. Фенолокислоти, що містяться в ягодах, демонструють протиалергенні властивості, тобто вони допомагають скоротити біохімічні процеси, пов'язані з алергенними реакціями. Звичайно, як і на будь-який продукт, у деяких людей буває алергія на полуницю, тому, таким людям не слід її вживати.
9. Користь полуниці і в тому, що це просто незамінний продукт для приготування десертів − напоїв, пудингів, тістечок, тортів і т.д. Зрештою, вона й сама є прекрасним десертом.
Джерело: dohealthy.ru