Бібліотека

ЧОМУ МИ ЛЮБИМО ЧЕРЕШНЮ?

У цій статті я розповім вам про свою найулюбленішу ягоду, без якої в сезон я не можу прожити навіть день – черешню.

Черешня, або вишня пташина, – це найдавніший  із видів вишні. Вважається, що вона була відома вже більше 10 тис. років тому в Анатолії та на території сучасних скандинавських країн.

У 100 г черешні міститься 52 ккал. При цьому ягода добре втамовує голод і радує солодким смаком – це створений самою природою десерт для тих, хто бореться із зайвою вагою.

Асоціація Альцгеймера відносить черешню до продуктів, який поліпшує пам’ять, тому що вона багата на  антиоксиданти.  До речі, саме вони допомагають організму боротися з вільними радикалами, які прискорюють старіння.  А тому черешню рекомендують в якості альтернативного лікування на різноманітні захворювання шкіри. Ні для кого не секрет, що висип з’являється через забруднення організму токсинами, а корисні властивості черешні, в свою чергу, очищають від будь-яких отрут внутрішнє середовище організму.

Черешня покращує сон. Вічно актуальне питання про нестачу сну може вирішити саме ця ягода. За рахунок значної кількості мелатоніну в ягоді, який регулює цикли сну і допомагає в лікуванні безсоння, ви позбудетеся від недосипу. Вживайте кілька ягід за годину до сну і самі в цьому переконаєтеся.

Моя улюблена ягода також знижує ризик серцевих захворювань. Це пов’язано з вмістом антоцианінів, завдяки яким ягода і має червоний колір. Вони допомагають активувати гени, які відповідають за метаболізм жирів і глюкози, що дозволяє контролювати рівень цукру в крові і холестерину. А ще – антоцианіни – речовини, які слугують надійною профілактикою проти раку.

Ця низькокалорійна ягода практично складається з води. Суперсила черешні в тому, що вона не тільки допомагає довше залишатися ситими, але і прискорює обмін речовин завдяки вітамінам групи В.

У той же час вживання черешні може негативно позначитися на самопочутті тих, хто страждає  на спайкову хворобу кишечника. Також дуже обережно варто їсти черешню тим, у кого є виразка, гастрит з підвищеною кислотністю, схильність до метеоризму. Не слід захоплюватися цією ягодою і хворим на цукровий діабет, щоб не погіршити свій стан.

Тож, ловіть момент і насолоджуйтеся ягодою, не забуваючи при тому, що в усьому потрібно знати міру!