Інформаційна лінія: +38 (044) 456-20-43
Інтернет магазин: +38 (095) 006-81-27
Время роботи: Пн-Пт: с 10.00 до 17.00

Бібліотека

Еліксир здоров’я — у зерні

Еліксир здоров’я — у зерні

Пророщене зерно у раціоні, зміцнює імунітет, гоїть запалення й уповільнює старіння. Паростки злаків справді мають дуже позитивний вплив на організм. Маємо чимало науково підтверджених фактів, що така «жива» добавка до їжі поліпшує роботу шлунку, кишківника, печінки, серця. Також відновлюється гострота зору, загоюються рани. Пророщене зерно в раціоні, збагачує кров киснем, підвищує витривалість організму до холоду та кисневі недостатності.

Лікарі спостерігають, що регулярне вживання пророщених зернових, гоїть запальні процеси і гасить вогнища інфекції. Трапляються навіть випадки розсмоктування новоутворень — доброякісних пухлин, поліпів, фіброміом.

«Живі» злаки виводять з організму продукти розпаду, отрути, зайвий холестерин, підвищують імунітет. І таким чином сприяють активному довголіттю.

Цілющі властивості пророслої пшениці були відомі з давніх-давен. Наші предки називали її еліксиром життя і застосовували як омолоджувальний засіб.

Розкриваємо таємницю «диво-еліксиру»

Рослини та плоди достигають під благодатними променями сонця, поглинаючи його енергію. Насіння та зерна накопичують її і щедро діляться нею, наповнюючи на цілющою силою. При проростанні зерна, білки, жири і вуглеводи розпадаються, утворюючи легко засвоювані цукри, жирні кислоти, амінокислоти і вітаміни. Коли зерно проростає, в ному збільшується вміст вітаміну Е. Він важливий для людей похилого віку. Цей вітамін активізує життєдіяльність організму і сповільнює процеси старіння. Зокрема, завдяки здатності нейтралізувати вільні радикали, що ушкоджують клітини. У пророслих зернах пшениці, вітаміну Е 20-25 міліграм на 100 г ваги. Тоді як у непророслому зерні, всього 6-7 міліграмів. У чорному хлібі — 2, у білому й того менше — 1,4 мг, на 100 г продукту.

Те, що відбувається із зерном під час проростання, можна порівняти із змінами в організмі вагітної. Природа потурбувалася, щоб малюка, який з’явиться на світ, мама годувала корисним і поживним молоком. Те саме — із зерном, котре, як і мама, віддає найкорисніше для свого паростка.

Паростки пшениці «прибиральники». Вони «розбирають» небезпечні для життя звалища в організмі, забезпечуючи природну чистоту.

Проростки пшениці та жита, містять багато мінеральних речовин. Саме вони допомагають легше переносити наслідки стресів, поліпшують стан шкіри і волосся. Надають підтримку організмові при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. І, найголовніше, уповільнюють процеси старіння.

Спосіб пророщування

Насамперед, будьте обережні, обираючи зерно для пророщування. Адже насіння може бути оброблене пестицидами. Промийте холодною водою 50-100 г зерен пшениці, або інших злаків. Зерна, що сплинули, слід викинути — вони не проростуть. Засипте зерно в плоский скляний, або фарфоровий посуд, шаром не більш ніж 2 см. Накрийте марлею, залийте водою кімнатної температури, до верхнього рівня зерна. Поставте в тепле, затишне місце, і стежте, аби в товщі зерна зберігалася волога.

Пророщувати зерна рекомендують до 1-3 мм. Це відбувається через одну-дві доби, залежно від температури повітря, та якості насіння. Можна вживати зерна з паростками і просто набряклі. Дієтологи рекомендують їсти паростки на сніданок. Присмачуйте їх медом і фруктами, або додавайте до кашей, салатів та десертів.

Здоров’я в різноманітті

Пророщувати і додавати в раціон можна не лише пшеницю, а й жито, овес, гречку, бобові, культури, ячмінь, лущений соняшник, кукурудзу і навіть арахіс. Головне — визначитись, на

що спрямовуємо «терапію паростками». Пророщена гречка підвищує рівень гемоглобіну, зміцнює капіляри і стінки кровоносних судин. Отже, особливо корисна при цукровому діабеті, анемії, хворобах серця і гіпертонії. А також, при хронічних стресах і застудних захворюваннях. Проростки вівса помічні при проблемах з легенями і органами травлення. Пророслий соняшник нормалізує в організмі кислотно-лужний баланс. Паростки сочевиці стимулюють кровотворення, тому така їжа корисна при анемії і втраті крові. У паростках сої — повний набір амінокислот, необхідних людині. Це хороший засіб профілактики проти утворення каменів у жовчному міхурі. Паростки сої також зменшують здатність крові згущуватися і позбавляють від надлишків холестерину.

Пам’ятайте

Лікарі категорично не радять вживати пророщене зерно людям, які мають алергію на злаки. Що також, хворіють на гастрит у стадії загострення та виразку шлунка. Вводити до раціону зерно з паростками слід поступово, доводячи до однієї жмені в день. Якщо після прийому зерна у вас виникає біль у животі, не лякайтеся, це клітковина взялася «чистити» організм.

Наталя Земна

Поділитися: