Бібліотека

Імунітет і система травлення

Знаєте, часто до наших здравниць «Зелена планета» звертаються люди, які просять засіб для зміцнення імунітету. Тобто, хочуть підсилити захисні сили організму. І коли пропонуємо їм нормалізувати стан шлунку та печінки, то дехто дивується, бо ж далеко не кожна людина може зрозуміти, чому саме від роботи травної системи залежить імунітет? Справді , залежить. Бо ж як працює травна система, таким і буде імунітет.

Хвора людина повинна звернути велику увагу на те, що вона їсть і як вона їсть. Вона не повинна їсти холодну, гарячу їжу або, навіть, чергувати холодне з гарячим. Це також не тільки шкідливо для зубів, це шкідливо ще для шлунку. Їжу потрібно ретельно пережовувати, щоб вона була гарно змочена слиною, подрібненою в ротовій порожнині. Я завжди нагадую, що в шлунку немає зубів. І там подрібнювати нема чим. Тому непережована їжа також може завдавати шкоди як шлунку , так і всій системі травлення.

Від травної системи імунітет залежить на 85% і більше. Тому треба нам усім стежити за роботою шлунку. Особливо є такі перепади. Наприклад, був тривалий час — 2-3 тижні чи 40 днів піст. Або ж людина просто посадила себе на голодну, або на якусь модну дієту. Часто трапляється так, що коли вона закінчується – людина нападає на їжу. Так буває тоді, коли людина сповідує 4 пости. А особливо великий піст, перед Паскою. За святковим столом, звичайно, їй хочеться всього покуштувати , бо вона скучила за їжею і накидається на м’ясні продукти, ковбаси, холодець. Виникає велике навантаження на систему травлення. Особливо від цього страждає шлунок. Якщо переїли, якщо з’їли грубу їжу, якою вважається їжа тваринного походження, при цьому не ретельно її пережувавши, не додавши до такої їжі того, що тонізує шлунок, а саме – хрін, гірчиця, цибуля, часник – можуть виникнути серйозні проблеми. Також обов’язково повинен бути кріп, тому що він усуває запалення в шлунку, кишківнику і налагоджує травлення. Тому кріп повинен завжди бути на столі, як хліб, особливо у тих людей в яких є проблеми з травленням.

Я раджу вам до їжі або після їжі вживати ЗОЛОТНИК. Знаєте, золотник — це назва підшлункової залози. Пам’ятаєте, є приказка: золотник малий та дорогий. Отже, ЗОЛОТНИК, ГАСТОУЛЬКАН, якщо є печія. Якщо апетит поганий, печії немає, є нудота, то додаю ще ГАСТРОТОН. Аби шлунок нормально працював. Таким чином ви вбережете себе від переїдання, від навантаження шлунка, підшлункової залози, кишківника. І органи травлення працюватимуть нормально. У вас буде міцний імунітет. І захисні сили організму оберігатимуть, як фортеця, від будь якого захворювання.

Наталя Земна