Бібліотека

ЛОФАНТ АНІСОВИЙ

ВИЛІКУЄ ШЛУНОК, ДИХАЛЬНІ ШЛЯХИ ТА  ВБЕРЕЖЕ  ВІД ПУХЛИН

В Україні недавно почали використовувати цю рослину – улюбленицю американських індіанців. А, скажімо, у тібетській медицині нею послуговуються з незапам’ятних часів. І вважають, що це один із найкращих імуностимуляторів. Навіть виникли суперечки – що сильніше стимулює імунну систему: женьшень чи лофант.

З лікувальною метою завжди використовували наземну частину лофанту. Бо саме в ній найбільше ефірних олій. На думку вченого Павла Устименка, ця рослина-профлактик, рослина –цілитель із величезною космічною силою. Лофант доцільно застосовувати не тільки для лікування верхніх дихальних шляхів, бронхітів, пневмонії, а й для зцілення органів травлення. Особливо показаний людям, у яких нетравлення шлунку, знижена кислотність, атонія кишечника, застійні явища у шлунку. Лофант добре діє як жовчогінний засіб, поліпшує жовчотворну функцію печінки і посилює циркуляцію жовчі. Чистить організм, виводить радіонукліди і підвищує імунітет. Рослину часто вживають як ароматичний чай у випадку розладу серцево-судинної системи. Лікують нею і сечостатеву систему, а також заспокоюють нерви. На ніч можна випити склянку теплого чаю з лофантом ( один-два листочки додають у чай) – сон буде здоровий та міцний.

За силою впливу на віруси та хвороботворні бактерії іі грибки лофант прирівнюють до звіробою.

Вживання в їжу молодого листя підвищує потенцію в чоловіків і ефективно сприяє лікуванню простатиту. У людей, які вживали салати і настої з лофанту, відзначено зменшення росту злоякісних пухлин і навіть їх розсмоктування. Прихильники лофанту як лікарської рослини стверджують, що немає захворювання, яким би він не міг зарадити.

Ліки з лофанту

Чайну ложку подрібненої рослини залити склянкою окропу, настояти півгодини, процідити. Пити по ¼ склянки 4 рази на день до вживання їжі.

Однак попереджаю: не вважайте якусь одну рослину за панацею. Певна річ, лофант – цілюща рослина, її можна застосовувати не тільки в лікуванні, а й у харчуванні: додавати до овочевих і фруктових салатів – як свіжозібраний, так і висушений. Можна додавати до м’ясних та рибних страв, у соуси, в тісто, з якого випікають хлібобулочні вироби, в домашні вина і напої для того, щоб ароматизувати їх.

Лофан дуже добре розмножується. Насіння, якщо впало у землю, обов’язково проросте. Тож, прошу всіх наших читачів, хто має в своєму городі, садочку лофант, поділіться насінням зі своїми сусідами. Нехай ця рослина розмножується в Україні й дарує людям здоров’я та наснагу!