Інформаційна лінія: +38 (044) 456-20-43
Інтернет магазин: +38 (095) 006-81-27
Час роботи: Пн-Пт: с 10.00 до 17.00

Бібліотека

Повноцінна рослинна їжа рятує від раку

Чи треба це зайвий раз доводити? Так, бо вчені дуже прискіпливо ставляться до всіляких узагальнень і так званих відомих істин – їм потрібно все перевірити і ще не раз потім пере-перевірити. 

 

Чергове дослідження стосувалось впливу дієти з низьким вмістом жирів (10-15% калорій від раціону) і високим вмістом харчових волокон (більше 40 грамів на день). Нагадуємо, що харчові волокна – це непоживна частина рослинної їжі, яка не перетравлюється і лише частково переробляється кишковою мікрофлорою. 

 

Досліджувані харчувались в основному рослинною їжею, а нежирних м’яса і молока загалом вживали не більше 100 грамів на день. Ще однією умовою була година фізичного навантаження – як правило, це була просто ходьба. Після двох тижнів дієти за аналізами крові визначали вміст естрогенів, інсуліну, інсуліноподібного фактору росту, які є одними з винуватців розвитку раку молочної залози. Всі ці показники зменшились на 19-37%. Ці дані повністю підтвердили результати попередніх схожих дослідів. 

 

На додачу, кров’ю таких людей обробили культури ракових клітин. Виявилось, що вона пригнічує їх ріст на 7-18% більше і призводить до загибелі ракових клітин на 20-30% більше, ніж кров людей, що харчуються звичним способом. Тому дослідники радять таку дієту як для запобігання хворобі, так і вже хворим на рак. 

 

Високий вміст інсуліну в крові (що характерно для людей з неінсулінозалежним діабетом, вісцеральним (центральним) ожирінням та низькою фізичною активністю) впливає також на розвиток раку товстої кишки. Раціон, що містить багато цукру, крохмалю, рафінованих продуктів, насичених жирних кислот з більшою ймовірністю веде до розвитку цього виду раку. 

 

Висновок:  нерафінована рослинна їжа на обідньому столі є могутнім, доступним і простим способом вберегти себе від неприємностей, зокрема, серцево-судинних, онкологічних хвороб та діабету.