Бібліотека

Природний кальцій – у натуральних продуктах!

Їжа  –  ліки

Джерелом кальцію є не тільки молочні продукти, а й багато овочів, фруктів. Наприклад, апельсиновий сік. Якщо людина не може пити молоко, то його замінить цей сік. Багаті на кальцій усі бобові культури( насамперед, квасоля). Всі види капусти. Та найбільше – капуста броколі ( свіжа),  бо тушкована втрачає певну кількість кальцію). Горіхи: лісові, мигдаль, інші – містять чимало кальцію. Також інжир, чорнослив, салат латук шпинат… ВАЖЛИВО!  Зазначу, що треба бути обережними з кальцієвими добавками. Вони практично не беруть участі у відновленні кісткової тканини. А з продуктами харчування в організм потрапляє природний кальцій, який набагато краще засвоюється. Для профілактики та лікування остеопорозу пропоную доступні ліки, які можна легко зробити в домашніх умовах.

 

Ліки з яєчної шкаралупи

Шкаралупу яйця ретельно помити, ошпарити окропом, висушити, розтерти на борошно. До дози – на кінчику ножа – додати 1-2 краплі соку лимона, розмішати і з’їсти.

Це природний лимоннокислий кальцій, який добре засвоюється, відновлює кісткову тканину, налагоджує кальцієвий обмін в організмі, розподіляє кальцій по всій кістковій системі. Допомагають такі ліки й дітям, які довго не ходять, у яких не ростуть зуби. Тож, прислухайтеся до порад та будьте здорові!

Наталя Земна