Бібліотека

Птози починаються зі шлунка

або що спричиняє опущення внутрішні органів

Атонія ( у перекладі з грецької – «в’ялість», «слабкість») – це відсутність нормального тонусу м’язів або внутрішніх органів, втрата м’язовими елементами здатності енергійно скорочуватися. Найчастіше спостерігається атонія шлунку, кишечника, нирок, у жінок – матки. У більшості хворих опущені одразу кілька органів. А все тому, що люди не надають належної уваги стану свого шлунку. Не звертаються вчасно по допомогу, не знають, як запобігти недугам і як доцільно харчуватися.

Опущення органів починається не відразу, а поступово. Тому й не звертають уваги на певні симптоми. Найперше – опускається шлунок і виникає таке захворювання, як гастроптоз. Не допустити його, тримати шлунок у тонусі допомагає, насамперед, правильне харчування.  Тобто їжа має бути профілактикою і ліками.

Якщо шлунок у тонусі, то й всі органи, так би мовити, на своєму місці. Якщо  шлунок опускається, то їжа перетравлюється повільно і птоз ( опущення) ускладняється, відповідно – утворюється більше токсинів. Печінка вже неспроможна вивести їх з організму і збільшується, особливо її права для – найчастіше токсини відкладаються саме там. А хворі печінка і шлунок у свою чергу можуть призвести до опущення нирок. Як наслідок – деформуються сечовивідні шляхи, що заважає відток сечі із нирок. Застій же у нирках призводить до сечокам’яної хвороби, опущення дітородних  органів. Коли в жінок опускається матка, це може бути причиною загину її шийки, на якому часто виникає ерозія. Якщо тривалий час  не лікуватися, то виникають доброякісні пухлини, фіброми, фіброміоми, кісти на яєчниках. Якщо  ці хвороби не лікувати або заліковувати, то можливе виникнення злоякісних пухлин.

Невипадково у стародавні часи в Україні, а та й у всьому світі до їжі обов’язково додавали приправи, прянощі, як тонізуючий, очищаючий засіб для налагодження функції шлунку і покращення травлення. Це в основному були гіркоти: гірчиця, хрін (як приправа до м’яса, жирної риби, яєць тощо). Вживати їх потрібно щодня, але не більше однієї ложки, щоб не зашкодити. Добре, щоб уся родина споживала цибулю, часник, гострий перець ( чорний та червоний), а також кріп, кмин, петрушку, селеру. Коріандр, фенхель, базилік, любисток, майоран. Влітку до салатів, супів, м’ясних страв додавали зелень, а взимку користувалися насінням цих пряних трав. До меню обов’язково повинні водити й овочі. Корисні також кисломолочні продукти. Отже, « піднімати» внутрішні органи треба, починаючи  зі шлунка!

В наших Здравниця також можуть вам допомогти. ГЕПАХОЛ, ГАСТРОТОН,  НЕФРОПТАН, ПТОЗАН, ТРИМНИК – ці фітокомпозиції до ваших послуг. Нагадую, що консультації у нас БЕЗКОШТОВНІ! Бажаю вам ніколи не хворіти!