Інформаційна лінія: +38 (044) 456-20-43
Інтернет магазин: +38 (095) 006-81-27
Время роботи: Пн-Пт: с 10.00 до 17.00

Бібліотека

Володимир Тарасенко: «Приготували – і з‘їли до крихти» , м. Сімферополь

Володимир Тарасенко: «Приготували – і з‘їли до крихти» , м. Сімферополь

(Консультант «Зеленої Планети Земної»)

Останнім часом найбільше людей скаржиться на біль у шлунково-кишковому тракті. Цікавляться: що робити, аби шлунок був здоровий? Як при цьому харчуватися?  
Знаєте, чому сільські жителі здоровіші і живуть довше? Бо наближені до природи, дихають чистим повітрям, споживають овочі і фрукти, вирощені власноруч (екологічно чисті, не отруєні хімікатами). В крові селян більше червоних кров’яних тілець (еритроцитів), а значить – вищий гемоглобін, ніж у жителів міста.

Корисною також є фізична праця. Завдяки їй краще циркулює кров, усувається венозно-лімфатичний застій, покращується робота шлунково-кишкового тракту.
Важливо й те, що в меню сільських жителів переважає рослинна їжа. Навіть якщо вони їдять м’ясо, то обов’язково із зеленню. Адже м’ясо погано засвоюється організмом. А зелень (кріп, петрушка, цибуля) сприяють швидшому перетравленню і покращують якість шлункового соку. І ще – в селах готують страви і відразу їх споживають. Рештки віддають домашнім тваринам. А міські жителі звикли страви розігрівати. Проте їжа, яку ми залишаємо у холодильнику, наступного дня – так би мовити, стає «отрутою» для здоров’я. Якщо так харчуватися постійно, то відбувається повільне отруєння організму. Споживайте лише свіжоприготовлені страви.

Якщо хочете бути здоровими, намагайтеся не їсти розмороженого м’яса, – лише свіже. Наші предки у давнину м’ясо не заморожували, а в’ялили.

Важливе значення має сумісність між собою продуктів. Як кажуть, не змішуйте несумісне. Користі від того все одно не буде. Краще споживати «моносалати»: в огірковому салаті нехай будуть тільки огірки, у помідоровому – помідори, буряковому – буряк… Але обов’язково додавати туди зелень.

Щодо хліба. На мою думку, його можна їсти з м’ясом. Однак краще випікати хліб самому і додавати мінімум дріжджів. Дуже корисний хліб з висівками. Адже вони вбирають у себе токсини, які накопичуються в організмі, і стимулюють перистальтику шлунково-кишкового тракту. Такий хліб смачний і запашний.

Кальцій найкраще засвоюється з кисломолочних продуктів. Він активно всмоктується у кишківник, – тому покращується робота і кишківника, і шлунка. Пийте більше кислого молока, кефіру. В них більше молочного грибкового бродіння. Кисломолочні продукти не містять цукру і краще засвоюються організмом, аніж свіжі. Іншими словами, чим менше солодощів в їжі – тим краще вона засвоюється.
Магазинних йогуртів краще дітям не давати. Вважаю, це «отрута» для їхнього організму. Адже, щоб йогурти довше зберігалися, в них додають цукор, консерванти і стабілізатори. Набагато корисніший домашній сир, кисле молоко, в якому містяться бактерії, біфідобактерії, необхідні для нормальної роботи шлунково-кишкового тракту.

Щоправда, людям похилого віку (особливо хворим на атеросклероз) не бажано вживати багато домашнього сиру. Це може підсилити розвиток атеросклерозу. Оскільки в сирі міститься білок, який практично не засвоюється в організмі, то він може «забивати» судини. У невеликій кількості бажано споживати також кисле молоко. Ідеально корисною (особливо для літніх людей) є молочна сироватка. Її хімічний склад дуже близький до складу крові.

Щодо продуктів із супермаркетів. У багатьох продуктах містяться консерванти. Чим більший термін реалізації – тим менше довіри до якості. Навіть вакуумна упаковка не рятує. Як на мене, від напівфабрикатів треба взагалі відмовитися.

Поділитися: