Бібліотека

Як підвищити артеріальний тиск?

У випадках зниженого тиску (гіпотонії), слабкості і зниженої температури тіла треба вживати відтиски(жмих), тобто клітковину, капусти, щавлю, подорожника, бобівника трилистого(трифолії, рос, вахта трилиста), борщівника. Їсти по столовій ложці всього, що буде в домі з названих рослин, тричі на день. Лікуватися таким чином доти, поки руки і ноги перестануть мерзнути. Підвищують кров’яний тиск такі рослини: оман високий, звіробій ( його можна пити не довше семи днів на рік), пижмо, ефедра, листя лимоннику китайського, листя татарнику. Щодо татарнику, то в малих доза він збуджує нервову систему, у великих – пригнічує. Так само головатень – в малих дозах підвищує артеріальний тиск, у великих – знижує.

Гіпотонікам, у яких…

У разі порушення функції наднирників треба пити чай з листя чорної смородини з ягодами чи варенням із ягід цієї рослини. У випадках, коли порушені функції печінки, шлунку і підшлункової залози варто зробити ліки із суміші рослин. Ліки із суміші рослин квіток цмину піскового – 2 ч., листя бобівника трилистого – 4 ч., трави вероніки лікарської – 2 ч., кореня оману високого – 1 ч., кореня кульбаби – 1ч., квіток пижма – 2 ч., полину гіркого – 1 ч., квіток цикорію – 1 ч., трави шавлії лікарської – 3 ч. 2 ст. ложки суміші покласти в термос і звечора залити 0,5 л окропу. Вранці процідити. Випити настій упродовж дня за кілька прийомів. Бажано вживати за 30 хвилин до їжі.

Для поліпшення роботи підшлункової залози в їжу слід додавати кріп зелений або насіння кропу, цикорій, їсти квасолю, гречку. Уникати оцту, рису ( краще замінити його гречкою, пшоном).

Наталя Земна