Приготуємо поленту!

29 січня 2024 р.

Полента — це каша з кукурудзяного борошна грубого помелу. Так її називають в Італії, часто їдять на сніданок та використовують як дитяче харчування. В Румунії та Молдові вона відома як мамалига. А вперше європейці скуштували її ще в 1607 році, це були англійські переселенці, які висадились на узбережжі Нового Світу. Аборигени їх пригостили гарячою кашею, назва якої перекладалась як «кукурудза без шкірки».

На сніданок полента може бути чудовою заміною вівсянці. Наприклад, можна зварити рідку кукурудзяну кашу і їсти її з бананами та сиропом. Треба налити в каструлю по 400 мл молока та води, всипати 1,5 ст. л. цукру, чверть ч. л. солі, коли закипить, зменшити вогонь і потроху, помішуючи, всипати 160 г кукурудзяної крупи. Варити, постійно помішуючи 15 хв. Прикрасити нарізаними бананами й полити сиропом та вершковим маслом.

Полента ідеально придатна для обсмажування на грилі, після того як її зварили, охолодили й нарізали скибками. Щоб зварити кашу, слід потроху, постійно помішуючи, всипати кукурудзяне борошно в 750 мл води, що кипить. Зменшити вогонь до слабкого й варити 10-15 хв., увесь час помішуючи, поки крупа не звариться. Потім вилити м’яку поленту на трохи змащений жиром лист шаром 4 см. За дві години нарізати охололу поленту на квадратики зі стороною 10 см. Обсмажувати ці шматочки на грилі по 4-5 хв. з кожного боку до золотавого кольору.

Поленту можна порізати меншими шматочками (2,5 х 5 см), притрусити чебрецем, перцем і сіллю та обсмажити в олії чи маслі на пательні.

Залиште свій коментар