Поки ще нема свіжих городніх овочів, суп із цибулі-порею і картоплі потішить ваші смакові рецептори. Страва не потребуватиме великих зусиль: лише 20 хв. на підготовку і 25 безпосередньо на куховарство.
На 6-8 порцій потрібно: 70 г вершкового масла, 450 г картоплі, 1 маленька цибулина, 450 г білих частин цибулі-порею + 1 ще один порей, 142 мл 30% вершків, 125 мл жирного молока, зелена цибуля.
Розтопити 50 г вершкового масла у важкій каструлі. Додати 450 г картоплі і цибулинку, нарізані кубиками по 1 см, 450 г білих частин цибулі-порею скибочками. Перемішати все з маслом і трохи протушкувати.
Приправити сіллю, свіжомеленим перцем, знов перемішати і тушкувати під кришкою 10 хв. на повільному вогні, доки овочі не стануть м’якими, але не підсмаженими.
Влити 850 мл окропу, курячого або овочевого бульйону, довести до кипіння і варити на повільному вогні 5 хв. Не переварюйте, інакше суп втратить свій свіжий смак!
Можна овочі залишити шматочками, а можна подрібнити у блендері. Приправити улюбленими спеціями.
Додати в каструлю три чверті вершків, молоко і знову розігріти суп до слабкого кипіння.
На завершення дрібно нарізати білу частину 1 цибулі-порею та трохи потушити з рештою масла.
Розлити суп в миски, додати потроху залишених вершків у кожну порцію, по 1 ч. ложці цибулі-порею, дрібку зеленої посіченої цибулі, і можна запрошувати до столу.