Коржики із запеченої картоплі

13 листопада 2025 р.

Якщо картоплю відварити в кожушках, кожну бульбу добре притиснути і зробити пласкою, а потім ще й запекти в духовці — вийде золотавий хрумкий коржик. Коржики смакують і гарячими, і холодними, особливо з вершковим соусом та хроном.

На 2 порції потрібно узяти півкіло картоплі (6 середніх бульб), 200 г сиру фета, 20 г білого консервованого хріну, 50 мл вершків 33%, 1 ст. л. оливкової олії, сіль та перець до смаку.

Картоплю слід відварити до готовності, вийняти з води, підсушити, а потім покласти на деко, застелене пергаментним папером. Склянкою розчавити кожну картоплину, посолити, поперчити і змастити рослинною олією за допомогою кулінарного пензлика. Запікати в розігрітій до 200° духовці 25 хвилин.

Для соусу в миску викласти 200 г сиру фета без сироватки, додати 20 г білого консервованого, або натертого свіжого хріну та 50 мл вершків 33%, і перебити блендером до однорідності.

Дайте коржикам трохи охолонути і їжте їх із соусом.

Залиште свій коментар