Лише кілька простих інгредієнтів, а як смакує і гарячою, і холодною, в якості закуски, і як основна страва! Канонічного рецепту тортильї немає. Вона може бути тонкою, як млинець, і пишною, як пиріг, десь додають цибулю, а десь готують без неї.
На 500 г картоплі треба 5 яєць, 100 мл оливкової олії, цибулина, сіль.
Картоплю почистити і нарізати кружальцями середньої товщини. Цибулину порізати кубиками.
Смажити картоплю 10 хв.на розігрітій пательні, потім додати цибулю і готувати ще 20 хв. Зайву олію злити. Розділити картоплю на менші часточки, аби зручніше було змішувати з яйцями.
В миску розбити 5 яєць, посолити (це допомагає утримувати вологу) та трохи збити. Можна додати трохи молока або вершків. З’єднати яйця із картоплею і дати постояти 5 хв.
Розігріти пательню з олією, викласти на неї картоплю з яйцями та розрівняти лопаткою. Смажити на середньому вогні, допоки яйця не загустіють, трохи підсовуючи краї лопаткою до центру.
Аби перегорнути тортилью, візьміть пласку тарілку, яка буде ширшою за пательню. Покладіть тарілку зверху на пательню та обережно перегорніть пательню, тримаючи тарілку за дно. Таким чином тортилья опиниться на тарілці. Додайте на пательню ще 1-2 ложки олії, та смажте тортилью з іншого боку ще 3-4 хвилини.