Пісний пиріг вівчаря

15 липня 2025 р.

Пиріг вівчаря вигадали англійці. Його секрет в останньому шарі — картопляному. Саме він утримує всі соки всередині. Традиційно пиріг готують із м’ясом, але і пісний з сочевицею дуже смачний!

На 4-6 порцій потрібно 200 г сочевиці, 2 томати, цибулина, морквина, 1 ст. л. томатної пасти, 0,5 ч. л. кмину, 2 зубчики часнику, 100 мл бульйону овочевого або води, 500 г картоплі, 2 ст. л. оливкової олії, 200 г печериць, сіль та перець до смаку.

Зварити сочевицю. Картоплю відварити у підсоленій воді, додати 1 ст. л. оливкової олії і потовкти на пюре.

Печериці нарізати тоненькими шматочками, подрібнити на кубики цибулю, а моркву натерти на великій тертці. Томати порізати середнім кубиком. Часник розчавити, очистити від шкірки та посікти.

Налити на пательню 1 ст. л. оливкової олії та поставити грітися. На ній спочатку посмажити цибулю до прозорості, додати моркву і смажити ще кілька хвилин. Потім додати і посмажити печериці.

Тепер черга томатів, бульйону (води), томатної пасти: тушкуйте з овочами 5-7 хвилин. Наприкінці закинути часник, сочевицю і кмин, посолити, поперчити і тушкувати ще хвилину.

Овочі з сочевицею викладіть у форму для запікання, а зверху закрийте картопляним пюре. Випікайте у духовці 20 хв. за температури 180° до золотавої скоринки.

Залиште свій коментар