Товчанка

9 серпня 2025 р.

Чи взяли б ви страву з такою назвою в ресторані? А якщо пюре? Несправедливо, що в Україні всі користуються французьким відповідником, а наше українське слово підзабули. Між тим українська товчанка — більш поживна і багата їжа. В ній звичайне картопляне пюре поєднане з квасолею та маком. Це чудовий гарнір до будь-чого, хоча б до вітамінного літнього салату. І для вареників начинка з товчанки — дуже цікава ідея.

На 2 порції слід узяти 3-4 картоплини, пів склянки квасолі, 1 лавровий листочок, 2 горошини духмяного перцю, 3 ст. л. маку, 50 г вершкового масла, сіль та перець на ваш смак.

Картоплю треба почистити і порізати, якщо бульби великі. Покласти в каструлю з підсоленою водою, додати лавровий листок та духмяний перець для аромату і зварити до готовності. Заздалегідь зварити квасолю, можна взяти й консервовану червону квасолю. Мак запарити окропом десь на годину.

Лавровий листок та перець з картоплі не потрібні, а відвар з злийте в чашку, він ще знадобиться. Тепер завершальний етап: закиньте всю квасолю до картоплі, туди ж покладіть 50 г вершкового масла та запарений мак.

Всі інгредієнти слід ретельно перетерти й перемішати. А картопляним відваром регулюйте густину товчанки. Сіль, перець і страва готова.

Смачного!

Залиште свій коментар