Хто слухає, той почує: знову про харчування

16 січня 2023 р.

В «Зеленій планеті Земної» можна отримати не тільки фітокомпозиції. Той, хто слухає і дослухається, отримає ще й поради: чим краще харчуватися, що можна робити щодня, аби не втрачати здоров’я.

 

Є люди, які не можуть або не хочуть через свої погляди вживати білки тваринного походження. Це не проблема, адже білки є в усіх рослинах, в багатьох — не менше, ніж в тваринних продуктах. Повноцінні білки (що містять всі потрібні амінокислоти у хороших пропорціях) є в бобових: сої, квасолі, сочевиці, горосі. У горосі є також глютамінова кислота, яка сприяє розумовій роботі. Ми не лише радимо всім їсти більше бобових, а даємо рецепти улюблених страв, розповідаємо, як їх готувати і чому вони так потрібні чоловікам: щоб у них добре працювала статева система.

У багатьох чоловіків з віком виникає одна і та сама проблема: мочаться вночі по кілька разів, а потім ще й не можуть заснути. Коли подивишся на велике черево в такої людини, то вже знаєш, що там нирки і шлунок опущені, печінка збільшена і підшлункова залоза потребує допомоги. Починаємо з нирок: піднімаємо їх, покращуємо роботу. Для цього обов’язково налагоджуємо травлення в шлунку, оздоровлюємо печінку, відновлюємо підшлункову. У багатьох є цукровий діабет, тому попереджаю, що солодощі вживати не можна, бо цукор — це хімічна отрута: не отруюйте організм, і статеву систему зокрема.

Щоб бути чоловіком з нормальною потенцією і міцним здоров’ям, струнким, яким і має бути чоловік, з гарною шевелюрою, щоб не боліло в попереку, треба їсти селеру, пастернак і білокачанну капусту. Один з чоловіків, який у нас лікується, якось сказав: «Я навіть не думав, що капуста така смачна, як м'ясо, іноді ще смачніша!» Дійсно, страв з капусти є дуже багато, і якщо їх гарно приготувати, додати приправи, то всі вони дуже смачні. А цвітну капусту радимо натирати на терці і їсти сирою з салатами, щоб отримати всі її вітаміни і мінерали.

Також радимо всім, особливо взимку, їсти буряк, борщ, та такий, щоб був червоний і з квасолею. Борщ без неї, як ложка без ручки. Квасоля дає нам не лише повноцінні білки, а й не менш цінну клітковину, на якій із задоволенням росте і здоровішає мікробіота кишківника. Ті, хто не вживає квасолю, потім квасолинням лікують підшлункову, коли вже мають цукровий діабет.

Іноді кажуть: та від квасолі в мене така перистальтика, вітри в животі, що навіть сусіди чують! Щоб цього не було, до страв з квасолі чи гороху додавайте більше кропу: зелень, ціле або мелене насіння. Кріп працює на 100%!

Навіть новонародженим діточкам дають кропну водичку, щоб не пучило животик. Дітям добре давати також мак, він покращує зір і усуває алергію.

Лавровий лист, хоч і заморська приправа, та вже давно шанований у нашій українській кухні. Варили з ним борщ, суп, юшку рибну, юшку квасоляну. Так люди рятували себе від цукрового діабету, від шуму в голові, від склерозу. Вживайте страви з приправами смачними і корисними, і буде у вас нормальний холестерол, не буде в голові поїзд їхати чи струмок дзюркотіти. Спитайте нашу українську бабусю, чи шуміло у неї коли-небудь в голові. Та вона й не знає, що то таке, коли є склероз судин і відкладається холестерол. Тікає він від буряка, лаврового листка, петрушки, селери, пастернака, капусти… Завдяки їм і травна система, і гормональна працюють нормально.

Якщо до всього людина ще й не засиджується, то й буде здорова. Бо знаєте, що машина, яка стоїть довго в гаражі, через деякий час потребує ремонту. Так і з людиною: не повинна довго сидіти або ж залежуватись, а має рухатись. Якщо зранку хоча б кілька разів добре потягнутись, напружити все тіло, відчути що воно живе, що воно є, потім розслабитись — як ото роблять котики чи песики, коли прокидаються — то вже добре. А ще краще зробити повноцінну ранкову зарядку, розім’яти всі м’язи, розпрямити, порухати хребет, щоб і голова не боліла, і солі не відкладались, і в попереку не тягло.

Рух — це життя. А повноцінне харчування — основа здоров’я і вдалого лікування хвороб. Дотримуйтесь цих простих істин і будьте здорові!

Залиште свій коментар
Коментарі
19.01.2023 16:00
Наталія

Велика подяка за нагадування про звичні речі в дитинстві, коли готувала бабуся, а ми тоді не задумувалися

05.04.2023 0:26
Єлизавета

Дякую за пораду до квасолі додавати кріп!
Мені так хочеться для свого чоловіка готувати таку їжу, щоб вона була як ліки, щоб ми були здорові. Я хочу навчитися від Вас цієї мудрості!