Коріандр в кулінарії

17 січня 2023 р.

Суп із кабачків з коріандром

На 4 порції потрібні 2 невеликі кабачки (4 чайні чашки, якщо нарізати кубиками), пів цибулини, 1-2 картоплини, 4 склянки курячого або овочевого бульйону, 4 столові ложки зелені коріандру, 100 г моцарелли, 1 ст. л. вершкового масла, сіль та перець за смаком.

Відварити в бульйоні картоплю до напівготовності, додати кабачки та варити до готовності. Подрібнити овочі блендером в каструлі на пюре. Підсмажити посічену цибулину на вершковому маслі і додати з подрібненою кінзою в суп. Посолити, поперчити і варити ще 1-2 хв. Подавати, прикрасивши нарізаною моцареллою.

 

Бульйон з яйцями і коріандром

На 4 порції потрібні 4 чашки курячого бульйону, 4 скибочки хліба, нарізаного кубиками, 4 зубки часнику, 4 яйця, 4 ст. л. нарізаної свіжої кінзи, 1 ст. л. нерафінованої оливкової олії, 1 ст. л вершкового масла, сіль та мелений чорний перець за смаком, ложка оцту.

Змастити кубики хліба оливковою олією, приправити перцем і смажити 7-10 хв. в духовці, час від часу перемішуючи.

У каструлі підсмажити нарізаний часник на 1 ст. л. вершкового масла, потім влити курячий бульйон, посолити, поперчити і довести до кипіння.

В іншій каструлі закип'ятити 1,5 л води, влити оцет і розмішати. Зменшити вогонь до мінімуму, щоб кипіння було ледь помітним. Розбити кожне яйце в ополоник і обережно опустити в киплячу воду, варити, поки білки приготуються, а жовтки залишаться рідкими (приблизно 3 хв.). Перекласти готові яйця в миску з крижаною водою на 1-2 хв.

Викласти в кожну тарілку по одному яйцю, розлити бульйон, додати нарізану кінзу, підсмажений хліб.

Залиште свій коментар